Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Uncategorized
Μονώσεις

Θερμογραφία

Θερμογραφία: Τι είναι?

Η θερμογραφία, γνωστή και ως θερμική απεικόνιση, είναι μια ισχυρή και μη επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και τη διάγνωση της κατάστασης των κτιρίων, του ηλεκτρικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων και άλλων. Η Θερμογραφία είναι μία μέθοδος ελέγχου, με την οποία διερευνούμε και καταλήγουμε στοχευμένα στην επέμβαση που απαιτείται, στο προς εξέταση σύστημα. Το βασικό πλεονέκτημα του θερμογραφικού ελέγχου είναι ο ακριβής εντοπισμός της πηγής του προβλήματος στα κτίρια χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως επέμβαση στα δομικά στοιχεία (χωρίς σκάψιμο στους τοίχους, σπάσιμο πλακιδίων κτλ). Πραγματοποιείται με τη χρήση Θερμοκάμερας υπέρυθρης ακτινοβολίας, η οποία λαμβάνει την ακτινοβολία του εξεταζόμενου σώματος και παράγει μια θερμική εικόνα. Η θερμική εικόνα ονομάζεται «θερμογράφημα» και αναπαριστά το θερμικό αποτύπωμα του σώματος. Η ένταση της ακτινοβολίας εξαρτάται από την επιφανειακή θερμοκρασία και τα χαρακτηριστικά του σώματος. (Μετά τη λήψη των θερμογραφημάτων, ακολουθεί η επεξεργασία τους στο κατάλληλο πρόγραμμα και εν συνεχεία η εξαγωγή συμπερασμάτων (Θερμογραφική αναφορά).

Σύστημα θερμογραφικού Ελέγχου : Τι είναι?

Το Σύστημα Θερμογραφικού Ελέγχου αντιπροσωπεύει την κορυφαία τεχνολογία στον τομέα της θερμογραφίας.
Αποτελεί ένα προϊόν που αναδεικνύει την πολυετή έρευνα και μελέτη πίσω από κάθε λεπτομέρεια, ενσωματώνοντας την εμπειρία μας στην ανάπτυξη ενός συστήματος που ξεπερνά τις προσδοκίες.
Το Σύστημα Θερμογραφικού Ελέγχου δεν είναι απλώς μια εφαρμογή της θερμογραφίας. Είναι πολλά περισσότερα. Έχουμε εμπλουτίσει αυτό το σύστημα με μια πληθώρα συνοδευτικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν την πιο ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των μετρήσεων. 

Η Thermograph ειδικεύεται, κυρίως, σε ελέγχους που αφορούν σε:
Εντοπισμός πηγής υγρασίας
Έλεγχος στεγανοποιήσεων
Έλεγχος επάρκειας μόνωσης
Εντοπισμός θερμικών απωλειών
Έλεγχος στεγανοποίησης σε πισίνες
Έλεγχος Σκαφών
Έλεγχοι ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
Έλεγχοι μηχανολογικών εγκαταστάσεων
Έλεγχος φωτοβολταϊκών στοιχείων

Το Σύστημα Θερμογραφικού Ελέγχου πραγματοποιείται από έμπειρο θερμογράφο, ο οποίος διασφαλίζει την ακρίβεια και την αξιοπιστία κάθε μέτρησης.
smartphonecrossmenuchevron-down